16:30

Enköpings IBK

Referat: Midas IBK - Enköpings IBK

Stor dramatik då vi tyvärr inte kunde få med oss någon poäng. Dom sätter spiken i kistan med 19.39 på matchuret.
Från att ha vunnit första perioden med 3-2 med bra försvar och vassa kontringar så rasar vi ihop i andra perioden igen.
Andra börjar bra med att vi går upp i ledning med 5-2 och det ser spelmässigt någorlunda bra ut. Men dom pumpar på i ett allt högre tempo som vi inte klarar av och med tur och skicklighet (soloprestationer) så vinner dom perioden med 4-2.
Tredje börjar som den andra slutar. Dom har ett högre speltempo och vi lyckas inte med våra kontringar. Trots allt har vi ett mer etablerat spel i anfallzon i denna period än i föregående när vi får chansen.
När dom har tagit ledningen med 7-5 så tar vi TO 11.16. Vi flyttar om spelare i alla kedjorna och det ger resultat.
Vi har 7-7 när dom tar TO 18.02. Vi vet vad som kommer hända. Många bollar på mål.
Vi måste gå stenhårt på backen på mittplan för att hindra att han skjuter på mål. Det håller till 19.39. Efter skott mot mål med en tilltrasslad situation vid vår vänstra stolpe så studsar bollen till deras spelare som lyckas få in den i mål.
Rullgardin ner.
Ska tilläggas att vi är nära att kvittera direkt efter tekning med en liknande situation framför deras mål men vi har inte samma tur.

Trots tappad ledning så är vi nära att få med oss en poäng. Det gäller bara att göra tre bra perioder.
Vi ska inte glömma våra målskyttar, men outstanding denna match var Samuel som vann många dueller och kämpade hela matchen i högt tempo.